G-CP2P4VE125

Hi, ik ben Brigitte

Als werkgelukcoach help ik jou met het vinden van meer geluk in je werk én in jezelf

Bij mijn coaching gaat het niet alleen om het vinden van de juiste loopbaan, maar ook om het ontwikkelen van jezelf waardoor je je werk met plezier kunt uitvoeren en veerkrachtig met tegenslagen om kunt gaan. Ik geloof dat de combinatie van deze twee jou het beste helpt om je gelukkig te voelen in je werk. Daarom noem ik mijzelf jouw werkgelukcoach. Ik zoek altijd naar het beste van twee werelden en maak hiervan mijn eigen unieke combinatie – zowel in mijn coaching als in mijn eigen leven.

Gevoel & Onderzoek

Ik ben te omschrijven als positief, empathisch en onderzoekend. Enerzijds maak ik keuzes op basis van gedegen onderzoek, anderzijds gebruik ik ook mijn gevoel. Ik geloof dat het samenspel tussen die twee juist heel sterk is. Toen ik na de middelbare school niet wist wat ik wilde studeren, nam ik een tussenjaar. Na een intensief studiekeuzetraject waarin ik rationeel zaken uitzocht en mezelf beter leerde kennen, ging ik drie maanden op reis. Op een avond hakte mijn gevoel spontaan de knoop door: ik ga HRM studeren. Die keuze had ik niet overtuigd kunnen maken als ik niet van tevoren een aantal kaders had uitgezocht. Dat proces vond ik interessant en ik dacht toen al: hier zou ik anderen ook wel mee willen helpen. Leuk feitje: 12 jaar later heb ik ook daadwerkelijk gewerkt als co-coach bij dit studiekeuzetraject!

In totaal vervulde ik 15 jaar lang diverse HR-rollen, waarvan de laatste 8 jaar als (loopbaan)coach. Ik ben altijd oprecht nieuwsgierig naar iemands verhaal, want iedereen heeft zijn eigen unieke talenten en worstelingen. Het bijzondere proces van verandering en groei geeft mij veel energie. De openheid, inzichten en kracht van mensen inspireert mij om zoveel mogelijk anderen, inclusief mijzelf, te laten ontwikkelen op het gebied van werkgeluk. Ik ben er van overtuigd dat coaching de meest effectieve en duurzame manier is om jezelf te ontplooien. Vandaar dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Eerst bij mijn toenmalige werkgever, mede door jobcrafting toe te passen, en sinds 2021 als zelfstandige.

Ander werk & Anders werken

Sinds 2013 werk ik als (loopbaan)coach en zie ik dat we ons vaak, al dan niet onbewust, laten leiden door verwachtingen van buitenaf. In plaats van de tijd en rust te pakken om te voelen wat we echt zelf willen. Mede dankzij mijn coachingsopleidingen weet ik hoe ik tot de kern kan komen van iemands vraagstuk en hoe iemand het beste onderzoek kan doen naar zijn ideale baan. Met mijn traject Ander werk  begeleid ik mensen bij het maken van loopbaankeuzes, waar met mijn traject Anders werken het hoofdzakelijk gaat om mensen hun persoonlijke ontwikkeling. Je kunt immers je gewenste omgeving wel creëren, maar dan kunnen je belemmerende gedachten of andere interne obstakels nog steeds veel werkplezier verstoren.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige: ik vond mezelf vroeger te perfectionistisch en bedachtzaam. Onder meer door zelf coachtrajecten te volgen, leerde ik mijn innerlijke criticus niet zo serieus te nemen en vanuit mijn kracht te werken. Ik vraag zorgvuldig door in mijn coaching, waardoor we juist tot de kern komen. Kortom, hetgeen waar ik eerder zo kritisch op was, zet ik nu in als kwaliteit. Acceptatie is hierin een belangrijke factor. Het is mijn passie om anderen te helpen meer werkgeluk te ervaren, of dat nu een keuze voor een andere baan of studie betreft, of een andere manier van werken. Het draait bij beiden om jezelf en je eigen gebruiksaanwijzing goed kennen en gaan doen wat echt bij JOU past. Ik zie hoe mensen hiervan opbloeien en dat gun ik iedereen!

‘Volg het pad van jouw dromen en niet de snelweg van andermans verwachtingen.’

Salsadansen & Yoga

Nog meer weten over mij? Ik vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door te dansen, en dan vooral salsa. Salsadansen is iets dat je echt op gevoel doet. Je laat je leiden door jouw danspartner en door de muziek. Zodra je te veel gaat denken, gaat het mis. Voor mij is het dan ook een hele meditatieve activiteit. Daarnaast doe ik aan yoga – een hele andere manier van je hoofd legen. Kortom, ik houd aan de ene kant van enthousiast bewegen op mijn hakken en aan de andere kant van op mijn blote voeten stretchen in alle rust.

Dit soort combinaties zijn typisch aan mij als persoon. Ik houd van afwisseling en van mezelf te blijven ontwikkelen. Door opleidingen en intervisie als ook door bijvoorbeeld verre reizen en documentaires. Ik geloof niet in zwart of wit, maar in balans en een samensmelting van verschillende eigenschappen, denkwijzen en werkvormen. Dat zie je ook terug in mijn coaching.

Relevante opleidingen & certificeringen

N

Coach Practitioner bij Alba Academie, EMCC EQA geaccrediteerd, post-hbo-diploma

N

Loopbaancoaching bij Avans+

N

Loopbaanbegeleiding bij ICM

N

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) bij ACT Guide

N

HBO Human Resource Management

N

Ik ben gecertificeerd om te werken met het testinstrumentarium van Online Talent Manager (OTM)

N

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

N

Ik conformeer mij aan de internationale ethische gedragscode voor coaches

Methodieken en mijn visie  op werkgeluk

Tijdens mijn coaching werk ik met verschillende methodieken, afgestemd op jouw persoonlijke vraagstuk. Zoals NLP, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, tools uit de loopbaancoaching, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), mindfulness en oplossingsgericht coachen.

Ik vind het belangrijk en het geeft mij energie om mijzelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Mijn laatst gevolgde opleiding ACT is de nieuwste stroming uit de positieve psychologie en sluit aan bij mijn visie op geluk. Voor mij betekent (werk)geluk niet dat het (werk)leven altijd een feest moet zijn. Geluk gaat juist om te kunnen zijn met alles wat zich aandient, om veerkrachtig met obstakels te kunnen omgaan en te leven volgens jouw eigen persoonlijke waarden.

Mijn persoonlijke waarden

  • Authenciteit
  • Integriteit
  • Gelijkheid
  • Ontwikkeling
  • Positiviteit
‘Doen wat je leuk vindt is vrijheid. Leuk vinden wat je doet is geluk.’

Ik ben ook benieuwd naar jou!

Nu ken je mij een stuk beter, maar ik jou nog niet. Ik ben benieuwd naar jou! Wie ben jij? En waarmee worstel jij nu? Vertel mij in een gratis en vrijblijvend gesprek wat je uitdagingen zijn. Dan kunnen we samen kijken of we een klik hebben en eventueel samen van start gaan.

Stuur een bericht