G-CP2P4VE125

Coachtraject:
Anders werken

Ontdek hoe je meer rust, vertrouwen en plezier kunt ervaren

Toe aan minder werkdruk en meer werkgeluk?

Herken je jezelf in één of meer van de volgende punten?

  • Je loopt vast of dreigt vast te lopen in je werk
  • Je voelt je vaak gestrest of onzeker
  • Je vergelijkt jezelf vaak met anderen
  • Je laat taken liggen tot het laatste moment
  • Je wilt het allemaal zo goed doen, dat je vaak je eigen grenzen overgaat
  • Je samenwerking met bepaalde mensen gaat moeizaam
  • Je wilt jezelf persoonlijk ontwikkelen

Ik help je graag jouw thema’s, onzekerheden of ineffectieve patronen aan te pakken, zodat je met meer vertrouwen, rust en plezier gaat werken.

Je weet wat je wilt qua werk, maar…

Je loopt vast in de uitvoering daarvan of op de weg ernaartoe. Iedereen heeft last van zijn eigen valkuilen en belemmerende gedachtes – soms tot zelfsabotage aan toe. Gedachtes als ‘dat lukt mij nooit’, ‘wat zullen ze dan wel niet van mij denken’, ‘ik mag geen hulp vragen’ of ‘ik mag geen fouten maken’ krijgen vaak de overhand, waardoor acties uitblijven.

Hierdoor voel je minder energie en motivatie voor je werk en je kan je zorgen maken over de toekomst. Hoelang houd je het zo nog vol? Je bent kritisch naar jezelf en loopt vast in gedachtes. Je weet wel wat je wilt, maar je durft er niet voor te gaan of het lukt simpelweg niet zoals jij zou willen.

Herkenbaar? Geloof me: je bent niet de enige!

In de afgelopen 8 jaar die ik als (loopbaan)coach werkte, heb ik ervaren dat vrijwel iedereen last heeft van zijn eigen belemmerende gedachtes. Daarom heb ik mezelf gespecialiseerd in de innerlijke criticus. Niet alleen dat – ik ben zelf ook ervaringsdeskundige. Ik vond mezelf vroeger te perfectionistisch en bedachtzaam. Met behulp van een coach en door technieken uit mijn opleidingen toe te passen, leerde ik minder streng te zijn voor mezelf en deze eigenschappen in te zetten als kwaliteiten. In plaats van me te focussen op mijn valkuilen en hiertegen te vechten, ging mijn energie naar acceptatie en het nastreven van mijn ambities. Ik ging bijleren in plaats van afleren. In kleine stapjes buiten mijn comfortzone naar mijn dromen. En dat gun ik jou ook!

‘Alles waar je je tegen verzet houd je in stand.
Alles wat je accepteert komt in beweging.’

Wil jij:

N

Meer rust en balans in je leven en meer genieten?

N

Je werk meer kunnen loslaten?

N

In actie komen in plaats van blijven piekeren?

N

Meer buiten je comfortzone durven treden?

N

Je kwaliteiten optimaal leren benutten?

N

Met minder inspanning meer werkgeluk ervaren?

‘If you can find a path with no obstacles, it probably doesn’t lead anywhere.’

Hoe ik je kan helpen

Ik geloof dat jij alle wijsheid in je hebt en ik help je graag om deze (weer) te zien, zodat jij meer in je eigen kracht komt te staan. Door middel van gestructureerde gesprekken, methodieken en oefeningen begeleid ik jou graag naar jouw gewenste doel. Bewustwording van jouw eigen patronen is een eerste stap. Ik coach niet alleen op gedrag en verandering op korte termijn: we gaan juist naar de onderliggende kern, zodat je inzichten krijgt voor een langdurige verandering. We gaan in gesprek met de strengste baas – jouw innerlijke criticus. Naast het kritische geluid in jou is er ook een stem die voelt wat het beste voor jou is. Die gaan we wat meer aan het woord laten!

Mijn coaching richt zich op het accepteren waar je geen invloed op hebt en je energie te stoppen in waar je wel invloed op hebt en belangrijk vindt. In mijn coaching staat de oplossing centraal, niet het probleem. Wat werkt wél voor jou?

Ik gebruik verschillende methodieken, zoals NLP, TA, ACT, Voice Dialogue en oplossingsgericht coachen. ACT, oftewel Acceptance and Commitment Therapy, ben ik het meest fan van. Bij ACT draait het om het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht, zodat je beter met obstakels kunt omgaan en durft te gaan voor wat jij echt belangrijk vindt. Deze methodiek sluit aan bij mijn zienswijze dat niet alles met positief omdenken op te lossen is. Door bewustwording en oefening in de praktijk leer je om anders om te gaan met hetgeen je wilt veranderen, in plaats van ertegen te vechten. Zodat je meer gaat loslaten en meer kunt genieten.

Samen werken we aan het vinden van rust door middel van acceptatie, de kracht om te veranderen wat je niet kunt accepteren en het ontdekken van het verschil hiertussen.

Twijfel je of dit traject nu voor jou de juiste stap is of heb je vragen? Plan vrijblijvend een online coachgesprek met mij in.

Wat houdt het traject praktisch in?

Omdat elk persoon en vraagstuk anders is, is het belangrijk dat wij ons traject afstemmen op jouw wensen en behoeftes. Elk traject is maatwerk. Na een vrijblijvende kennismaking starten we met een intakegesprek waarin we samen de coachvraag verhelderen. Afhankelijk van jouw vraagstuk, plannen we tussen de 5 à 8 gesprekken in. Je ontvangt daarnaast tips en oefeningen van mij op maat. Zo ontvang je een ACT-app waarmee ik oefeningen en uitleg kan delen. De coaching is bij voorkeur in mijn coachruimte in Amsterdam.

Laat me weten waarmee jij aan de slag wilt gaan, zodat ik een concreet voorstel voor je kan maken.

Meestal betalen werkgevers voor coachtrajecten, maar omdat ik het belangrijk vind dat coaching voor iedereen toegankelijk is, reserveer ik een aantal plekken voor particulieren die uit eigen portemonnee betalen. Heb je hier vragen over? Ik denk graag met je mee over de financiering van dit traject. En neem ook alvast een kijkje bij de FAQ.

 

‘Hoe hoog sta JIJ op je to-do lijst?’

Twijfel je of dit traject nu voor jou de juiste stap is of heb je vragen? Plan vrijblijvend een online coachgesprek met mij in.

Zo hebben anderen mijn coaching ervaren:

“Ik wilde mezelf graag beter leren kennen, zodat ik op werk beter zou kunnen functioneren. Brigitte heeft me geleerd wat mijn kernkwaliteiten zijn en dat ik daar trots op mag zijn. Ze luistert enorm goed en komt zo tot de kern van het probleem. Ze neemt geen blad voor de mond en is eerlijk tegen je. Dat werkte goed voor mij.”
Jamie – Junior onderzoeker psychologie

“Brigitte was een fijne spiegel voor mezelf. Ze is rustig, stelt open vragen en laat mij nadenken waardoor ik tot mooie inzichten ben gekomen. Ik vind het prettig dat ze de tijd neemt en niet oordeelt.”
Simone – Antropoloog

“Ik vind de intentie van Brigitte heel prettig: niet iemand willen veranderen, maar juist stimuleren om in je eigen kracht te gaan staan. Ik voelde me gezien en gehoord, wat erg fijn was. Na een gesprek was ik geïnspireerd en gemotiveerd om weer verder te gaan!”
Dominique Vonk – Student Sociaal werk

“Niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Dat stond centraal tijdens ons traject. Brigitte dacht goed met mij mee en gaf mij mogelijke oplossingen, maar zette me vooral zelf aan het denken. Ook motiveerde ze me om stappen te zetten. Ik ervaarde de coaching als enorm waardevol en fijn.”
Tessa Bétram – Medisch administratief medewerker

Veelgestelde vragen

Het kan altijd zijn dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen die ik in mijn mailbox tegenkom, beantwoord ik hieronder. Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met me op.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Het is een gestructureerd en doelgericht proces. Ik stel je vragen en zet verschillende methodieken in. Zo wordt jij je bewust van je eigen kwaliteiten, je drijfveren en je (belemmerende) overtuigingen en terugkerende patronen. Met dit inzicht kun je tot actie overgaan naar wat jij wilt of verlangt. Je ontwikkelt je eigen mogelijkheden en vergroot je zelfvertrouwen. 

Waar vinden de gesprekken plaats?

Dit hangt van jouw wensen af. Geef je de voorkeur aan om elkaar live te zien of liever online via videobellen? Beide opties zijn mogelijk. Live kunnen we afspreken in mijn coachruimte in Amsterdam, buiten wandelen of bij jouw werkgever (mits deze organisatie zich in de Randstad bevindt).

Hoe weet ik of wij een klik hebben?

Een persoonlijke klik tussen jou en mij is een belangrijke succesfactor in een coachtraject. Om dat te toetsen is een eerste kennismaking dan ook vrijblijvend en kosteloos. Je kunt me appen, bellen, een gesprek plannen in mijn agenda of het contactformulier invullen. Ik reageer binnen 2 werkdagen en dan spreken we elkaar snel.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Afhankelijk van jouw behoeftes stemmen we dit van tevoren in overleg af. Gemiddeld gezien kan je ongeveer 6 gesprekken verwachten. Meestal zitten er ongeveer twee weken tussen de gesprekken, zodat je inzichten kunt verwerken, mee kan nemen in de praktijk en/of tijd hebt om de opdrachten te doen die ik je mee geef. Hoe verder in het traject, hoe meer tijd er meestal tussen zit.

Hoe kan ik dit coachtraject (laten) financieren?

Bijna elke werkgever heeft voor haar medewerkers een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar. Kijk bij jouw werkgever of jij hier gebruik van kunt maken en of de organisatie wil investeren in jouw ontwikkeling. Ook jouw werkgever heeft er belang bij dat jij gemotiveerd bent en werk doet dat bij jouw talenten past! Daarom is het altijd verstandig dit eerst bij jouw leidinggevende/HR-adviseur na te gaan.

Daarnaast kun je als particulier kosten voor scholing aftrekken bij de belasting. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat jouw doel voor de loopbaancoaching in verband staat met inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt. Er is een drempel voor de eerste €250 van het traject. Kijk voor de exacte en meest up-to-date regels op de website van de belastingdienst.

Stuur een bericht