G-CP2P4VE125

Coachtraject: Ander werk

Creëer het pad richting jouw droombaan

Ontdekken wat je wilt en doen wat bij je past?

Herken je jezelf in één of meer van de volgende punten?

 • Twijfel je al een tijdje of je op de juiste plek zit?
 • Mis je de motivatie en het plezier in je werk?
 • Twijfel je over de richting waarin je je wilt ontwikkelen?
 • Blijf je piekeren, zonder écht actie te ondernemen?
 • Zie je door de bomen het bos niet meer?

Ik help je graag met het actief aan de slag gaan met deze vraagstukken, zodat je keuzes gaat maken die bij jou passen en je daarmee rust en duidelijkheid voor jezelf creëert!

Er blijft iets knagen …

Ik begrijp dat de bovenstaande vragen groot en complex voelen. De ‘ja, maar’-argumenten maken keuzes vaak lastig. ‘Ja, maar ik moet mijn huis kunnen betalen.’ ‘Ja, maar kan ik dat wel?’ ‘Ja, maar ik vind dat ik iets met mijn opleiding moet doen.’ Ook keuzes uit je verleden kunnen je bovendien onzeker maken bij het maken van nieuwe keuzes.

Misschien heb je al testen ingevuld of advies van anderen gekregen, maar blijft er nog steeds iets knagen. Waarschijnlijk omdat de kern van jouw vraagstuk nog niet is opgelost en je je nog steeds onrustig, onvoldoende gemotiveerd of zelfs ongelukkig voelt.

Herkenbaar? Geloof me: je bent niet de enige!

Ik kan me voorstellen hoe het voor jou is om je niet op je plek te voelen. Om door de bomen het bos niet meer te zien. Om te blijven twijfelen over de juiste vervolgstappen in je carrière en misschien wel te blokkeren. Door de eindeloze stroom aan mogelijkheden tegenwoordig is het niet gek om keuzestress te ervaren. Door mijn 15 jaar lange ervaring in de HR-wereld, waarvan 8 jaar als loopbaancoach, heb ik veel functies voorbij zien komen en heb ik gezien dat je lang niet de enige bent die tegen deze problemen aanloopt. Maar belangrijker nog: Ik heb geleerd en gezien hoe deze mensen zich hebben ontwikkeld en veranderingen hebben gerealiseerd. En dat gun ik jou ook!

‘Denk wat je wilt, doe wat je droomt!’ – Gijs Jansen

Wil jij:

N

Ontdekken welk werk het beste bij jouw kwaliteiten en diepste drijfveren past?

N

Meer energie en plezier hebben in je werk?

N

Stralend en gepassioneerd over jouw werk kunnen praten?

N

In actie komen in plaats van blijven piekeren?

N

Bewust de regie nemen over jouw volgende stap?

Voel je dat het tijd is voor verandering en om de regie in eigen hand te gaan nemen? Zodat je kunt doen wat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt? Anderen kunnen je eindeloos advies geven, maar het gaat er om wat bij JOU past.

‘Als je weet wat je wilt, bereik je het ook sneller.’

Hoe kom je daarachter? Daar kan ik je bij helpen!

Ik geloof dat jij alle antwoorden in je hebt. Maar ik weet ook dat het in je eentje heel lastig kan zijn om bij die antwoorden te komen: Zonder gestructureerd proces, de juiste tools, een luisterend oor en een spiegel beland je – al dan niet onbewust – keer op keer op diezelfde piekerrotonde.

Ik wil jou kostbare tijd en energie besparen door jouw vraagstuk op een makkelijkere en leukere manier op te lossen. Coaching is effectiever dan de boeken die waarschijnlijk al stof vangen en online trainingen die je uitstelt omdat niemand je een schop onder je kont geeft. Bij het loopbaancoachtraject Ander werk ga jij ontdekken wie jij bent en wat jij wilt. Je gaat achterhalen wat voor jou belangrijk is in je werk. Wat zijn jouw energiegevers, waarden en drijfveren? Waar gaan je ogen van sprankelen? We zoomen in op jouw unieke talenten en kijken waar en hoe je deze het beste kunt inzetten.

Werkwijze en methodieken

Ik maak gebruik van methodieken als NLP, RET, ACT, Voice Dialogue en tools uit de loopbaancoaching. Mijn werkwijze kenmerkt zich door mijn persoonlijke aanpak en maatwerk. Ieder mens is uniek en soms speelt er meer dan alleen de vraag welke stap het beste past. Jouw persoonlijke behoefte staat altijd centraal. Ik stel je vragen en houd je een spiegel voor, maar geef je ook opdrachten, testen, kaartspellen, tips – allemaal afgestemd op jouw specifieke loopbaanvraag. Inmiddels heb ik een (digitale) schatkist vol voor jou klaar staan.

Na dit coachtraject …

N

Kan jij een bewuste keuze maken voor stap in je loopbaan die écht bij jou past.

N

Heb je inzicht in jouw unieke kwaliteiten, waarden, drijfveren en energiegevers. En weet je hoe je deze optimaal kunt benutten.

N

Ben je je bewust van jouw belemmerende gedachtes en weet je hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

N

Heb je duurzame handvatten en tools bij soortgelijke problemen in de toekomst.

N

Heb je een concreet plan van aanpak voor het realiseren van jouw vervolgstappen.

Twijfel je of dit traject nu voor jou de juiste stap is of heb je vragen? Plan vrijblijvend een online gesprek met mij in.

Wat houdt het traject praktisch in?

Afhankelijk van je vraagstuk en behoefte, ontvang je:

 • Intakegesprek
 • 1-op-1-traject van 3 à 4 maanden
 • 5 à 8 gesprekken van elk 1,5 uur
 • Online of in mijn praktijkruimte in Amsterdam
 • Na afloop van elk gesprek een persoonlijke mail met op maat geselecteerde opdrachten en tips
 • Wetenschappelijk onderbouwd assessmentrapport met jouw talentenprofiel
 • Afsluiting met een concreet actieplan

Laat me weten waarmee jij aan de slag wilt gaan, zodat ik een offerte op maat voor je kan maken.

Meestal betalen werkgevers voor coachtrajecten, maar omdat ik het belangrijk vind dat coaching voor iedereen toegankelijk is, reserveer ik een aantal plekken voor particulieren die uit eigen portemonnee betalen. Heb je hier vragen over? Ik denk graag met je mee over de financiering van dit traject. En neem ook alvast een kijkje bij de FAQ.

 

‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.’

Twijfel je of dit traject nu voor jou de juiste stap is of heb je vragen? Plan vrijblijvend een online gesprek met mij in.

Zo hebben anderen mijn coaching ervaren:

“Al na het eerste gesprek met Brigitte merkte ik verbetering. Ik weet beter wat mijn kwaliteiten zijn en wat voor soort baan bij mij past. Alleen al het feit dat ik me nu zoveel beter voel, geeft aan dat dit een ontzettend goede stap is geweest.”
Mariette van Doornum – Kwaliteitsfunctionaris

 “Als afgestudeerd basispsycholoog twijfelde ik (zoals velen) tussen het werken in de GGZ of juist op een andere plek. Brigitte stimuleerde mij om mijn eigen kwaliteiten en loopbaanwaarden als uitgangspunt te nemen, in plaats van na te denken over wat er van je verwacht wordt.”
Sanne van Dijk – Psycholoog en docent

“Het meest inspirerend vond ik dat Brigitte uit mij heeft gekregen waar ik energie van krijg. Dankzij haar heb ik nu heel veel handvatten die ik in mijn gehele loopbaan kan blijven gebruiken. Bedankt!”
Dana Zonneveld – Medewerker Communicatie

“Voordat ik aan dit traject begon voelde ik mij vastzitten en een beetje hopeloos. Vind ik ooit nog wel een baan die bij mij past? Ik voelde oprechte commitment van Brigitte bij mijn persoonlijke proces op zoek naar een passende baan. Bovendien kwam ik zelf in actie aan de hand van de opdrachten. Nu heb ik helder hoe ik mijn passende baan ga vinden!”
Wouter – Creatief conceptontwikkelaar

Veelgestelde vragen

Het kan altijd zijn dat je nog vragen hebt. De meest gestelde vragen die ik in mijn mailbox tegenkom, beantwoord ik hieronder. Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met me op.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Het is een gestructureerd en doelgericht proces. Ik stel je vragen en zet verschillende methodieken in. Zo wordt jij je bewust van je eigen kwaliteiten, je drijfveren en je (belemmerende) overtuigingen en terugkerende patronen. Met dit inzicht kun je tot actie overgaan naar wat jij wilt of verlangt. Je ontwikkelt je eigen mogelijkheden en vergroot je zelfvertrouwen. Je ontvangt van mij de handvatten om zelf je ideale baan te vinden en/of te creëren.

Waar vinden de gesprekken plaats?

Dit hangt van jouw wensen af. Geef je de voorkeur aan om elkaar live te zien of liever online via videobellen? Beide opties zijn mogelijk. Live kunnen we afspreken in mijn coachruimte in Amsterdam, buiten wandelen of bij jouw werkgever (mits deze organisatie zich in de Randstad bevindt).

Hoe weet ik of wij een klik hebben?

Een persoonlijke klik tussen jou en mij is een belangrijke succesfactor in een coachtraject. Om dat te toetsen is een eerste kennismaking dan ook vrijblijvend en kosteloos. Je kunt me bellen, appen, een gesprek plannen in mijn agenda of het contactformulier invullen. Ik reageer binnen 2 werkdagen en dan spreken we elkaar snel.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Afhankelijk van jouw behoeftes stemmen we dit van tevoren in overleg af. Gemiddeld gezien kan je ongeveer 6 gesprekken verwachten. Meestal zitten er ongeveer twee weken tussen de gesprekken, zodat je inzichten kunt verwerken, mee kan nemen in de praktijk en/of tijd hebt om de opdrachten te doen die ik je mee geef. Hoe verder in het traject, hoe meer tijd er meestal tussen zit. In totaal komt dit neer op 3 a 4 maanden.

Hoe kan ik dit coachtraject (laten) financieren?

Bijna elke werkgever heeft voor haar medewerkers een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar. Kijk bij jouw werkgever of jij hier gebruik van kunt maken en of de organisatie wil investeren in jouw ontwikkeling. Ook jouw werkgever heeft er belang bij dat jij gemotiveerd bent en werk doet dat bij jouw talenten past! Daarom is het altijd verstandig dit eerst bij jouw leidinggevende/HR-adviseur na te gaan.

Daarnaast kun je als particulier kosten voor scholing aftrekken bij de belasting. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat jouw doel voor de loopbaancoaching in verband staat met inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt. Er is een drempel voor de eerste €250 van het traject. Kijk voor de exacte en meest up-to-date regels op de website van de belastingdienst.

Stuur een bericht